Papat Limpad/jv

Dari Wikimedia Indonesia
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halaman ini masih dalam pengembangan
Kami akan segera meninjau dan mengembangkan halaman ini untuk memberikan informasi yang tepat.


EnglishBahasa IndonesiaBasa Jawa


Papat Limpad

Papat Limpad iku istilah jroning Basa Jawa sing maknané Papat Pinunjul lan minangka ajang kompetisi nulis ing situs Wikipedia Basa Jawa sing digagas bakal dianakaké ing Universitas Negeri Semarang (UNNES). Diiloni déning 100 peserta saka kalangan mahasiswa lan dosèn saka UNNES Semarang, para peserta lan dosèn bakal diuji ketahanané sajroning wektu 7 (pitung) wulan (April-Oktober 2011). Liwat kompetisi iki diangkah bakal ana penambahan gunggung lan kuwalitas artikel-artikel yang abasa Jawa ing situs Wikipedia Basa Jawa.

Didhukung déning

Mitra media

Kompetisi nulis

Poster Papat Limpad

Kompetisi nulis iki digagas déning Proyek Utama Wikimedia Cipta yaiku kompetisi dirancang minangka acara kaintegrasi arupa pelatihan, uji ketahanan, upaya nambah artikel kuwalitas apik abasa Jawa ing ranah internet jroning wektu pitung sasi. Kompetisi iki dianakaké minangka upaya nyurung semangat sukarelawan mbébasaké kawruh.

Kompetisi sing suwéné pitung sasi dirancang minangka sasana pelatihan sing bakal mecut penulis-penulis anyar jroning basa Jawa ing babagan ngumpulaké lan nulisaké informasi. Diajab kanthi anané para penulis-penulis anyar mau, artikel-artikel abasa Jawa ing Indonesia dadi tansaya akèh lan mènèhi aksès kawruh tumrap penutur basa Jawa sing ngupaya informasi liwat internèt. Amarga saka kuwi, gaya panulisan para peserta, saliyané diwajibaké nganut kaidah basa Jawa sing apik lan bener, kudu nduwèni gaya ènsiklopedhis lan dimangertèni kabèh wong sacara umum.

Karya lan aktivitas para peserta bakal dibiji sacara periodik déning para juri sing dumadi saka gabungan panitia, dosèn UNNES, lan uga perwakilan saka panganggo Wikipedia Basa Jawa. Kompetisi iki bakal diwiwiti kanthi pelatihan marang kabèh peserta saéngga bisa nulis miturut standar kompetisi sing dikenalaké déning Wikimedia Indonesia.


Jadwal acara

Jadwal Acara Papat Limpad
(berubah secara berkala)
Tanggal Kagiatan Panggonan
28-29 Februari 2011 Pengenalan Proyek ing UNNES UNNES (Semarang)
21 Februari 2011 UNNES Semarang
21 Maret 2011 Peluncuran Proyek UNNES (Semarang)
21 & 22 Maret 2011 Pelatihan Peserta UNNES Semarang (Semarang)
1 April Kompetisi diwiwiti Daring (online)
1 - 2 Juni 2011 Penilaian panitia putaran pisanan Daring (online)
3 - 5 Juni 2011 Penilaian juri putaran pisanan Daring (online)
6 Juni 2011 Publikasi nilai putaran pisanan Tabel Penilaian Peserta Papat Limpad
1 Juni - 31 Juli 2011 Putaran kapindho Daring (online)
1 - 2 Agustus 2011 Penilaian panitia putaran kapindho Daring (online)
3 - 4 Agustus 2011 Penilaian juri putaran kapindho Daring (online)
5 Agustus 2011 Publikasi nilai putaran kapindho Tabel Penilaian Peserta Papat Limpad
1 Agustus - 30 September 2011 Kompetisi putaran katelu Daring (online)
1 - 3 Oktober 2011 Penilaian panitia putaran katelu Daring (online)
4 - 5 Oktober 2011 Penilaian juri putaran katelu Daring (online)
6 Oktober 2011 Publikasi nilai putaran katelu lan pengumuman pemenang Tabel Penilaian Peserta Papat Limpad